Tempura van Brandneteltopjes en meer…
Ingrediënten
Twee handen vol gewassen brandneteltopjes, paardenbloemen, kaasjeskruid bladeren, jonge scheuten van de gewone berenklauw.
1 ei
1 kopje rijstebloem
1 kopje ijskoud water ( doe een ijsklontje in het kopje water en laat het net smelten )
Peper en zout naar smaak
1 pan gevuld met arachideolie op 175 graden
Werkwijze:
Zorg dat je alle groente, dus de brandnetels etc.. gewassen en harde groente gekookt hebt klaar staan
Zorg dat de olie op temperatuur is
Meng de ei met het water en de rijstebloem
Zodra dat het deeg glad is ( en ijs en ijskoud )
Haal de groente door het deeg en klop een beetje af
Frituur je ze snel knapperig
Laat ze uitlekken op keukenpapier
Lekker met een sausje van halve kop ketjap manis met een gesneden pepertje en een uitgeknepen teentje knoflook en een dipje van mayonaise met wat wasabi erin