Brandnetel

Tempura van Brandneteltopjes en meer…

 

 

Ingrediënten

 

 

Twee handen vol gewassen brandneteltopjes, paardenbloemen, kaasjeskruid bladeren, jonge scheuten van de gewone berenklauw.

 

 

 

1 ei

 

 

1 kopje rijstebloem

 

 

1 kopje ijskoud water ( doe een ijsklontje in het kopje water en laat het net smelten )

 

 

Peper en zout naar smaak

 

 

1 pan gevuld met arachideolie op 175 graden

 

 

 

 

Werkwijze:

 

 

Zorg dat je alle groente, dus de brandnetels etc.. gewassen en harde groente gekookt hebt klaar staan

 

 

Zorg dat de olie op temperatuur is

 

 

Meng de ei met het water en de rijstebloem

 

 

Zodra dat het deeg glad is ( en ijs en ijskoud )

 

 

Haal de groente door het deeg en klop een beetje af

 

 

Frituur je ze snel knapperig

 

 

Laat ze uitlekken op keukenpapier

 

 

Lekker met een sausje van halve kop ketjap manis met een gesneden pepertje en een uitgeknepen teentje knoflook en een dipje van mayonaise met wat wasabi erin